Изненадаa…

0 коментара
Изненадаa…
🎭ПРЕМИЕРА‼️ на 8.04 във Велинград НЧ” Васил Левски -1904″
от 19’00ч.
🎫БИЛЕТИ на касата на читалището и на
☎️: 0889447834; 035951641; 035951631
Изненадай…! Заповядайте на невероятната комедия с участието на Филип Аврамов, Мария Сапунджиева, Татяна Цветкова, Миглена Стоева
Режисьор: Орлин Дяков
💥“Изненадаa..” е топла, изпълнена с
любов история, която ще помогне на мнозина да се загреят от студа на живота, да повярват в доброто и отново да се уверят, че се случват чудеса.💖
🎭Пиесата се смята за една от най-добрите в съвременната руска драма от последните десетилетия.
Пиесата разказва трагикомичната история на една възрастна жена и нейната дъщеря, сред бита на обикновен руски дом. Майката е болна и очаква близкия си край, тъгувайки че все още не е видяла дъщеря си омъжена и наобиколена от деца. Дъщерята също се измъчва от тази ситуация и се чуди как да вдъхне вяра на майка си, че това ще стане и тя ще доживее да види дъщеря си под венчило. И решава да измисли надежда! Именно това решение, слага началото на куп смешни ситуации и недоразумения, и довеждат играта до трогателен завършек. Така се ражда една романтична комедия, изтъкана от от смях и сълзи, от човечност и доброта, от находчивост и красива фантазия. Понякога и една добре поднесена лъжа съживява човека и вдъхва енергия за живот.

78 години от гибелта на Вела Пеева

0 коментара
78 години от гибелта на Вела Пеева
    78 години от гибелта на Вела Пеева.
 
     Участие в програмата взеха и
ГСГП “Вела” с ръководител Иван Пещерски.
 
     Поднесоха се и цветя в памет на Вела.
 

100 години от рождението на Вела Пеева

0 коментара
100 години от рождението на Вела Пеева

     Участие в празничната програма взеха и съставите при НЧ “Васил Левски-1904” – ГСГП “Вела”, Народен хор при ПДЮАНПТ “Здравче-венче” и Гайдарска група.

 

 

 

 

 

 


30 ГОДИНИ – ИЗВОР НА СВЕТЛИНА,РОДОЛЮБИЕ И ДУХОВНА НАСЛАДА!

0 коментара
30 ГОДИНИ – ИЗВОР НА СВЕТЛИНА,РОДОЛЮБИЕ И ДУХОВНА НАСЛАДА!

     ПДЮАНПТ „Здравче-венче” е създаден  през 1989г. Тогава е  и първия му премиерен концерт, състоял се на 24 май същата година. Най-малките участници от представителен  ансамбъл „Вела” излизат пред Велинградската публика за първи път  Главен художествен ръководител на ансамбъла в този период е Веселина Гиздова.  Същата година, на творчески лагер в гр.Стрелча, ансамбълът получава звучното име „ЗДРАВЧЕ-ВЕНЧЕ” чрез обявен конкурс и спечелен от ученичката Вили Чанева,а  негова официална  кръстница е учителката по литература Катерина Чаушева.

      През 1991 г, детският ансамбъл заедно с неговите ръководители продължават творческата си дейност вече в  Народно читалище „В.Левски”. Главен художествен ръководител е Петко Тошев, хореограф Росица Стоицова, диригент на народния хор – Ваня Тошева.

     Ансамбълът все още не разполага с реквизит, но има голямо желание за изява.

     Постепенно се набавят и ушиват костюми. Концертите се разширяват извън града. „Здравче-венче” започва да набира популярност, и през 1994г е първото му турне в гр.Солун, Гърция.

     През 1991г към ансамбъла се създава детска школа по народни инструменти – кавал,гайда,гъдулка, както и подготвителна група танцьори под ръководството на  Иванка Веселинова и Александър Пеев.Корепетитор е Иван Пещерски.

     Днес,  ДЮАНПТ”Здравче-венче”  е в ръцете на амбициозни ръководители, които го доведоха до категорични успехи. Много от децата продължиха професионалния си път в средните музикални училища  Котел ,Широка Лъка,  както и в хореографските в София, Пазарджик, Пловдив.Главен худ.р-л е Иван Иванов, хореограф-Бойка Радивоева –Гончева, ръководител на народния хор – Мая Ангелова.

покана 30 години2(5)


ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ 97 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВЕЛА ПЕЕВА

0 коментара
ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ  97 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВЕЛА ПЕЕВА

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „В.ЛЕВСКИ-1904” И ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД

ВИ КАНЯТ НА

ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ  97 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВЕЛА ПЕЕВА

 

На 15.03.2019г  /петък/:

  • 17.00ч.  – Поднасяне цветя на паметника на Вела в кв.Каменица
  • 17.30ч.– Тържествен концерт в Зала№2 на НЧ”В.Левски-1904”

                              ЗАПОВЯДАЙТЕ !


« Предишни новини