В рамките на Културните празници на град Велинград се състоя литературна среща със Стоян Влахов. Срещата бе организирана от Литературен клуб „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий–1893“–гр. Велинград.

На седми юли, в „Кафе-клуб „Читалнята“, председателят на литературния клуб Александър Кочев представи книгите на твореца пред неговите почитатели. Всички присъстващи се докоснаха до въздействието, което имат „Комитата“, „Внучката на дядо Никола“ и „Момичето от дълбините“. Добиха представа за творческия процес при създаване на произведенията и за една отминала епоха, която никога няма да се върне, но е оставила трайни следи в настоящето. В срещата се изтъкнаха и въпросите, които поставят произведенията на Стоян Влахов, въпроси за раждането на един нов народ по пътя към революцията, за потайностите на материята и изследването на нови хоризонти. Стоян Влахов откровено сподели, че от тази отминала епоха е попил първите си впечатления и сюжетите дълго зреят в неговото съзнание, докато се превъплътят в художествени образи.

Емоционална бе литературната среща, подсилена от музикалните изпълнения на Светла Аврамова на пиано. Подчертаният интерес към автора и неговите творби доказва колко силно е желанието на днешния българин да съпреживее вълненията на борбите от миналото и да се докосне до величавия подвиг на обикновения човек.