На 27 и 28–ми май в Националния дворец на децата се проведе Международният детски фестивал „Млади таланти 2021“.

Фестивалът бе открит от Младежкия духов оркестър „Димитър Мечев“ с мажоретния състав към оркестъра. С внушителната програма, с която се представиха, спечелиха симпатии и  създадоха празнично настроение на фестивала. С изключително умение диригентът на оркестъра Димитър Лазаров накара  оркестрантите с удоволствие да участват в това забележително събитие. А със своята красота и грация мажоретният състав с ръководител Биляна Масларова се представи с въздействащи и  красиви танци. Всички получиха своите отличия и признание.

Отлично бе представянето и на нашите индивидуални участници във фестивала. В  Националния дворец на децата талантливите Николай Кърпачев, Екатерина Байракова и Никола Янушев със завидна лекота и усет към музиката изпълниха музикалните творби. Техният талант и умения не останаха незабелязани, децата получиха своите награди за отлично представяне, доказателство за личен труд и любов към музиката. За силното представяне на малките таланти огромен принос имат и техните ментори – г-жа Анжела Комсийска, г-н Михаил Михайлов и г-н Цветан Троянски. Корепетитор на въздействащите изпълнения на талантливите деца бе Светла Аврамова.

За цялостното си участие в Международния детски фестивал „Млади таланти 2021“ талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“ имат покана за участие в творчески лагер. Със своя ентусиазъм и дързост младите участници оставиха своята следа в историята на фестивала.