Съвсем заслужени отличия за най-малките възпитаници на Музикалната школа по духовни инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“, Народно читалище „Отец Паисий – 1893“.

В този случай ще бъдете по-големи, тъй като за участниците в Националния конкурс “Път към славата” това ще бъде първо представяне на голямата сцена и първо представяне пред жури. В конкуренцията с възпитаници на музикални училища деца доказаха, че се намират във Велинград в духовната музика продължава да се отстоява от традицията “Димитър Мечев”. Напълно заслужено журито на конкурса “Път към славата” отреди: I-во място в трета възрастова група – Красигор Филипов; II-ро място във втора възрастова група – Екатерина Байракова; III-то място във втора възрастова група Радослав Станчев; III-то място във втора възрастова група Николай Кърпачев.

Задръжте отличията за по-малък път, но когато търсите, справедливо, резултатите и успехът идват, рано или късно. След огромните препоръки пред Школата, свържете се с цялостната промяна на преподавателския колектив, изпитайте удовлетвореността и вярата, че традицията на духовната музика във Велинград ще продължи да бъде свързана с емблемата „Димитър Мечев“.

Като част от стратегията за приемливост в представителния състав се сформира камерна формация от най-малките инструменталисти. Изисква е огромна самодисциплина, тъй като децата се изучават не само задължително за репертоар за оркестър, но и развлекателни и сложни произведения, подходящи за изпълнение във формати с конкурсен характер. За съжаление формацията не може да вземе участие в „Път към славата“, поради въвеждането на противоречиви мерки и рискове, свържете се с едно пътуване до столицата в колектив. Това, разбира се, не е разочаровано, тъй като здравето на децата остава приоритет.

В едно нетипично време, когато репетиционният процес е прекъсван многократно, преподаватели в Музикалната школа по духовни инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“ доказват своята всеотдайност и решения в подкрепа на традицията на духовната музика във Велинград. Изказваме своята дълбока благодарност към тяхната смелост и принципност. Ценна помощ в подготовката се оказа и г-жа Светла Аврамова – ръководител на Школа по пиано към Читалище. Благодарим и за методическа помощ на майстро Димитър Лазаров, за позиции труд и съпричастност. Не на последно място може да се превърне с признание и към родителите на нашите малки възпитаници с ясно съзнание за тяхната огромна роля в процеса на подготовка и съобщаване към високото изкуство.

Използваме случая да напомним, че вратите на Школата са отворени за нови попълнения и приятели на духовната музика. За повече информация и записвания – 0876 909610.

На всички, които използват нашата кауза като своя – Благодарим! Инвестицията в децата във Велинград е инвестиция в нужния ден, ако искате да редактирате своите житейски избори така, когато се погледнете в очите, има да имате пощенска и светлина.

 

Ръководството на НЧ „Отец Паисий – 1893“