Във Вокална група „Караоке” участват 17 деца на възраст от 6 до 14 години. Групата  е основана през 2006 година, през това време на обучение за изпълнителско изкуство и любов към музиката са преминали стотици деца. В колекцията си  имаме 326 медала и 42 купи за общи изпълнения. Спечелили сме титлата лауреати на три от международните фестивали. Прославили Велинград на територията на Беларус, Молдова, Турция, Австрия, Брюксел, Саримсакли /Турция/, Гърция, Италия – Лидо ди Йезоло, както и световният формат ХФактор – Деца, които светът познава поименно, деца, за които музиката е техният живот и за които няма ваканции, а труд и постоянство в студиото, в което работят, намиращо се в сградата на ЦПЛР-ОДК – Велинград.

   Имайки предвид специфичната обстановка на пандемия през изминалата 2020 година и продължаваща до днес, участията на децата от групата са онлайн. Невъзможността за пътуване, обаче не попречи да продължават да печелят призови места на престижни форуми в областта на музиката. В началото на месец март децата бяха поканени от г-жа Росица Младенова – режисьор в БНТ и БТА, за участие в детското музикално шоу „Супер-8“, където победител на публиката бе Алис Коруджийска, а спечелили първо и второ място на престижното жури с председател Етиен Леви, спечелиха Рая Тодорова, Андрея Димитрова, Павел Кънчев и Нели Стамболиева. Следваше продължителна работа онлайн и подготовка за участие в Национален конкурс „Път към славата“ през месец юли в Слънчев бряг /присъствено/, където отново имахме едно първо, едно второ и едно трето място за Алис Коруджийска, Рая Тодорова и Андрея Димитрова. Национален конкурс за певческо изкуство „Звезден сблъсък“ – гр. Велико Търново отново второ и трето място за Алис и Рая, състезавали се с 300 участника от различните възрастови групи. Международен фестивал „Песенна палитра“ ни удостои с първо място за общото изпълнение на групата, второ място за Костадин Миров и второ място за Андрея Димитрова, поощрителна награда за Нели Стамболиева.

 Новото ни предизвикателство са модерните танци и за наше най-голямо удоволствие се класирахме втори в категория модерен балет с композицията „Настроения“ на един от най-престижните състезания в България „Храмът на танца“ – гр. Самоков. Ценна награда, имайки предвид че се състезавахме със спортни клубове.

  Предстои обявяване на резултатите от Международен конкурс “Утринна звезда“. Поканени сме да участваме в Международен конкурс “Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло през месец септември, където вече сме покорявали сцената. Предстои ни участие в два Национални фестивала в Панагюрище и Пловдив. Макар и онлайн, участвахме с изпълненията си в редица благотворителни акции и дарителски кампании.

    От тази година аз, в качеството си на ръководител, съм член на управителния съвет на Асоциацията на вокалните педагози в България.

Изготвил:

Юлиана Ковачева – вокален педагог на Вокална група „Караоке“ към НЧ “Отец Паисий-1893“