Заповядайте на постановката ‘Службогонци’

0 коментара
Заповядайте на постановката ‘Службогонци’
Да, правителството падна,
кой какво можа открадна… “
Този кратък откъс от сатиричното стихотворение на Николай Урумов болезнено напомня на част от действителността, в която живеем.
Макар написана преди 120 години, пиесата „Службогонци” от Иван Вазов е все още актуална и насочва вниманието към съществуващи и до днес проблеми в управлението на България. Тя е сред най-ярките творби в българската класическа драматургия, а чрез нея авторът обръща внимание на теми, присъщи за хората след Освобождението, от които се открояват амбицията за власт, кариеризмът и корупцията.
„Службогонци” е и най-новото заглавие в репретоара на Драматичен театър-Ловеч и е под режисурата на добре познатия от театралната сцена и киното Николай Урумов. Но освен, че е режисьор на пиесата, Урумов се превъплъщава и в образа на Станчо Квасников и заедно с актьорите на Ловешкия театър вдъхва нов сценичен живот на Вазовата пиеса.
Заповядайте на постановката ‘Службогонци’ на 17.11 от 19’00 часа и на сцената в читалище ‘Васил Левски-1904’. Билети на тел: 035951641 и 0889447834, цена: 12 и 15 лева.