На 14-ти ноември – датата, на която е основано нашето Читалище, и по повод откриването на обновяването на “Детски отдел” на библиотеката, ни гостува прекрасната Радостина Николова, автор на поредицата за необичайните малки и пухкави същества, живеещи в гардеробите ни – Мотовете ! Освен че научихме много за техния свят и за стремежа им да върнат пълноценното общуване между хората, разбрахме кои са основните елементи на една добра история! Защото всеки носи творческо начало в себе си! С малко помощ и с повече предизвикателства въображението на нашите малки гости сътвори толкова забавни истории, че творческото ателие веднага може да прерасне в сборник …

Благодарим на нашите верни партньори ИОУ “Св. св. Кирил и Методий” и г-жа Димка Джиева, ОУ “Христо Ботев” и г-жа Роза Захова, ОУ “Неофит Рилски” и г-жа Нина Маврикова!

Очакваме нашите малки читатели в библиотеката, винаги когато пожелаят да се потопят в необятния свят на художественото слово! А с лъчезарната Ради се разделихме с обещание за нова среща!