След принудителното затишие откъм изяви на ВГ „Велина“ към НЧ „Отец Паисий – 1893“ – Велинград, започнаха и поканите за участие в различни фестивали и празници.

От няколко години поддържаме връзка с читалище „Райко Алексиев“, гр. София. Тази година те ни поканиха, в качеството си на стари приятели, да участваме в 19-ия фестивал на вокалното изкуство. Той се проведе в читалище „Братя Миладинови“ на 13 и 14 май при добра организация.

Изпяхме три песни на синбек с различен характер и настроение. В състава на журито бяха известната народна певица Бинка Добрева, Александър Александров–Алекс, д–р Теодора Димитрова – хоров диригент. Във фестивала участваха изпълнители от различни жанрове на различни възрасти. Като най-възрастният изпълнител бе на 90 години. Завоювахме второ място и журито изказа своето задоволство от нашите изпълнения. Получихме грамота за достойното си участие във Фестивала на вокалното читалищно изкуство. Доволни останахме и ние с пожелания за нови творчески срещи в София и Велинград.