1.Поставени цели и задачи

– Реализиране на концерт по случай 100 г. Смесен хор „Николай Гяуров“ на 30.11.2019г.;

– Коледен концерт през месец декември;

– участие в международен фестивал на православната музика Св.Богородица – „Достойно есть“ – гр. Поморие 2020 г . през месец юни;

– хорова среща в гр. Враца със смесен хор „Орфей” през месец май 2020 г.;

2.Реализирани концерти и мероприятия

Репетиционния процес за сезон 2019/2020 г. започна в началото на месец октомври 2019 г. В рамките два месеца успяхме да възобновим около 10 песни от различни стилове и епохи, работени през годините, като паралелно с това  подготвяхме репертоар и за традиционния коледен концерт през месец декември. Юбилейният концерт се реализира на 30.11.2019 г. Освен хоровите изпълнения, които бяха акцента в концерта, публиката се наслади и на прекрасните солови изпълнения на двама от хористите – д-р Емил Драгийски и Тодор Кършев. Тържественият дух на концерта бе подплатен с презентация за историята на хора, и представяне на всяко произведение със снимка и кратка информация за композитора.

На традиционния Коледен концерт хор „Николай Гяуров” изпълни подбрани песни от музикалната съкровищница.

  1. Не реализирани участия:

През месец януари работата на хора бе насочена към разучаване на нов репертоар и участие във фестивала в гр. Поморие. Хор „Николай Гяуров” има две участия в този фестивал. Изпълненията на състава винаги са оценявани високо от журито и най-вече от Негово Високопреосвешенство Сливенски Митрополит Йоаникий. По условие беше необходимо да бъде изпълнена православна музика с продължителност от 15 до 20 минути. Разучихме четири нови песни от този стил и разчитахме на още три вече работени през годините. Репетиционният процес продължи до края на месец февруари с напълно разучен  нов материал, подадена заявка за участие и одобрение за участие от секретариата на фестивала. Поради настъпилите условия на пандемия от Ковид-19, репетиционният процес бе прекратен, съответно фестивалът в Поморие и концертът във Враца също не се реализираха.

Изготвил:

Момчил Томов – диригент на Смесен градски хор „Николай Гяуров“ при НЧ „Отец Паисий – 1893“