На 20.08.2020г. в НЧ „Отец Паисий-1893“ бе представена първата книга от поредицата „Възходът на Седемте“ на Любомир Кючуков. Книгата „Съдбата на светлородните“ от поредицата предизвика интереса  на велинградските почитатели към Любомир Кючуков и неговото творчество.

Младият автор завършва Първа английска езикова гимназия, след това продължава образованието си  в Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски“. Юридическото образование не му пречи да твори. Издава дебютните си стихосбирки „Писма“ и „Гняв“, които публикува в поетичния си блок „Любомислици“. Първия си роман замисля още седемнадесетгодишен и когато излиза книгата „Съдбата на светлородните от поредицата „Възходът на Седемте“, печели широка известност сред почитателите на фантастиката.

Застанал пред велинградската публика, Любомир Кючуков успя да завладее всички с присъствието си. Засили интереса към книгата „Съдбата на светлородните“, като прочете епизоди от нея и запозна бъдещите нейни читатели с героите и техните подвизи. Това породи много въпроси за творческата история на неговия роман. Деца и възрастни обсипаха автора с въпроси, на които той отговори с огромно удоволствие. Любомир Кючуков показа себе си и като създател на музикални произведения, които предстоят да бъдат представени пред публика. Рапираше с музикален съпровод и се изяви като млад човек с разностранни интереси и бъдещи планове за изява.

Предстои издаването на втората книга от поредицата „Възходът на Седемте“-„Съдбата на светлородните“, част 2, която ще очакваме с интерес да бъде представена отново пред неговите почитатели във Велинград.