Кафе-клуб „Читалнята“ е различното кафене във Велинград. Ние съчетаваме традиция и модерност! Предлагаме на нашите клиенти кафе с изискан италиански вкус и с разнообразни аромати, както и специална селекция био чай с домашен мед. Качествените продукти, локацията в идеалния център, както и спокойната, уютна обстановка превръщат заведението в предпочитано място за срещи и общуване с приятели.
     Ние сме различни и защото… НЕ разпределяме печалба от нашата дейност! Избирайки Кафе-клуб „Читалнята“, вие избирате да подкрепите съвременното развитие на нашето Читалище, нашите любителски състави и културната ни програма! Стопанската ни дейност е част от стратегията за диференциране на бюджета и икономическо оздравяване на организацията!
    Поглеждайки назад към историята и към основаването на българските читалища, силно впечатление правят емблематичните кафенета, в които са обсъждани най-актуалните новини, в които са се изнасяли сказки и се е развивал активно публичният живот. Нашето желание е да върнем поне частица от този позабравен образ на читалищното кафене! Ето защо сме отворени към различни инициативи – Кафе-клуб „Читалнята“ не е единствено питейно заведение, а място за общуване, споделяне на идеи и вдъхновение! При нас можете да направите резервация за срещи на сдружения, представяне на книги, изложби, арт-ателиета и други маркетингови или културни събития.