Искам да ви запозная с малката авторка на книгата „Приключенията на Поля“. Тя е 10-годишната Анжелина Денчева.

Анжелина е талантливо момиче, което има разностранни интереси. Увлеченията й са свързани с музиката, спорта, литературата. Обича да пее и свири на пиано. Носителка е на отличия от детски певчески конкурси в България, Малта и Румъния. Участва в детски спектакли на Софийската опера. Обича да спортува. Играе шах, кара колело, има интерес към баскетбола и футбола, което е забележително за толкова малко момиче. Заниманията й не свършват дотук. Наред с всичките й увлечения, се появява още едно-да пише книги. Сюжети, герои, приключения обсебват съзнанието на Анжелина и я карат да създаде първата си  детска книжка „Приключенията на Поля“.

Забележителна е срещата на Анжелина с малките читатели от НЧ „Отец Паисий-1893“ на 25.07.2020г. Изведнъж в този слънчев юлски ден пред нас се изправя едно ведро и усмихнато момиченце, което уверено застава пред нейните почитатели-малки деца и възрастни. Прочита една от главите на своята книга и предизвиква интереса на публиката към сюжета и героите на първото си творение. Въпросите не закъсняват. Малките читатели задават своите въпроси, свързани с пътя, който изминава Анжелина, до излизането на интересната й книжка. Момиченцето споделя своите виждания за героите и за техния свят на приключения в  търсене на доброто.  Разказва дори за намесата си в прекрасните илюстрации, създадени от известния художник Васил Горанов. Впечатлява с умните отговори на всеки един въпрос, което не е характерно за толкова малък творец. Дотолкова засилва интереса към книгата си, че малките читатели, дори и възрастните, пожелават да си я закупят. Анжелина няколко пъти подчертава, че продажбата на книгата ще подпомогне деца, които живеят бедно, и ще им даде възможност да изживеят  достойно своето детство.

Срещата с талантливата Анжелина Денчева премина толкова интересно, че всички ще очакват поредната й книга , която тя ще представи пред  любознателните деца на Велинград.