По инициатива на Литературен клуб „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий-1893“ се състоя поетична среща с Кирил Аспарухов. В кафе –клуб „Читалнята“ на 09.01.2020г. се събраха почитатели на твореца.

Кирил Аспарухов е свързан с Велинград. За трети път присъства на поетично събитие и вдъхновено представя свои творби и творби на млади даровити творци. Като творец, журналист и шоумен Кирил Аспарухов успява да завладее с очарованието си публиката и да внесе емоционална нотка във всяко едно свое стихотворение, което поднася на присъстващите. И тази вечер бе изпълнена с емоции и засилен интерес към предпремиерното представяне на последната негова книга „Голгота“.

Водещият на литературното събитие Александър Кочев представи автора, изтъкна неговата значимост с 18-те, написани от Аспарухов книги, и даде да се разбере, че това е личност, която има заслуги в различни сфери на обществения живот-литературата, шоу програмите, журналистиката и танца.

Самият Кирил Аспарухов прочете творби от книгата „Голгота“, която предстои да бъде издадена, и сподели предисторията на своите произведения. Емоционалното поднасяне на стихотворенията и  вмъкването на епизоди от личния му живот, спечели завинаги аудиторията. А журналистическите му умения-да получи обратна информация за въздействието на творбите, направи срещата още по-интересна и запомняща се.

Интервютата на Кирил Аспарухов с учениците от ПГИТ „Алеко Константинов“ и тяхната директорка Любка Байлова подтикнаха към размисъл за моралните ценности на младите хора и тяхното бъдеще. А Силвена Байракова-председател на читалището, изказа своето удовлетворение от интереса към поетичната среща с Кирил Аспарухов и увереността си, че силното начало на културния живот през 2020-та  година ще бъде последвано от поредица интересни, все така вълнуващи и значими за читалището и обществеността събития.

Поетичната среща  за пореден път доказа, че присъствието на творец от ранга на Кирил Аспарухов  в нашия обществен живот  е трайно, и то ще продължи и занапред.