На 21.12.2019 г.  НЧ „Отец Паисий – 1893“ проведе своя традиционен коледен концерт. В концерта взеха участие Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, Смесен хор “Николай Гяуров“, вокалните групи „Велина“, „Караоке“ и мъжкият фолклорен състав „Велинградчани“.

Тържеството започна с духовия оркестър и изпълнението „Елхови лес“,  и атрактивна хореография на мажоретния състав. Танците на отделните групи мажоретки плениха публиката с красотата и грациозността на своите танци. Дори и най-малките в групите танцуваха с увереност и усет към ритъм и музика. Въздействащо бе изпълнението на Мириам Маврова на песента „Алелуя“, придружено от танц на мажоретния състав.

Програмата продължи с Фолклорната група „Велинградчани“ с традиционните наричания за здраве и берекет с питка и български песни, а председателят на читалището Силвена Байракова отправи поздрав към всички в залата и им пожела успешна и благословена 2020-та година. Смесеният хор „Николай Гяуров“ изпълни творби от Хендел, традиционна коледна песен „Адесте Фиделис“ и „Рождество твое“. Силни бяха изпълненията на солиста Емил Драгийски.

Не по-малко бе въздействието и на малките таланти от Вокална група „Караоке“. Освен с коледните песни, групата се представи и с танца „Настроение“.

Концертът продължи с изпълненията на Вокална група „Велина“. С артисцизъм, ентусиазъм и майсторско изпълнение групата спечели сърцата на публиката.

Дойде и времето за изпълненията на Духовия оркестър. С творби на чужди класици и творби от български композитори оркестрантите показаха завидно умение да представят музикалните произведения майсторски и завладяващо. С тонове, които се реят ту високо и мощно, ту приглушено, оркестърът успя да задържи интереса на аудиторията и да вдигне присъстващите на крака.

Коледният концерт завърши с българско хоро и с пожелания за мирна и щастлива Нова година, за весели настъпващи празници и с пожелания за нови бъдещи срещи.