В рамките на велинградските празници на културата на 13.07.2019г. и 14.07.2019г. в НЧ „Отец Паисий – 1893“ гостуваха самодейна театрална трупа гр. Първомай с постановката “Зех тъ, Радке, зех тъ” и самодейна театрална трупа от гр. Свиленград с комедията “Госпожа Министершата”.

Изключителни събития за традиционната ни театрална сцена! И двата самодейни състава представиха добре познатите ни заглавия и при пълни зали успяха да завладеят публиката – едно изключително предизвикателство, предвид че професионални театри не веднъж са изнасяли свои интерпретации на постановките. С майсторски превъплъщения актьорите и от двете театрални трупи изиграха своите роли. С ентусиазъм и вникване в душевността на героите те разиграваха любопитни сцени както от нашето минало, така и актуални препратки към съвременния ни живот. С  много смях и ръкопляскания самодейците бяха подкрепени от публиката, която беше дълбоко впечатлена от тяхното представяне.

Тази театралнна сцена донесе много емоции и имаше силен отзвук сред велинградската общественост. От повече култура и силни, позитивни преживявания се нуждае българското общество – изкуството, което ни пленява и увлича, е духовната храна, от която можем да черпим сили и вдъховение!