Проведоха се 47-мите велинградски празници на културата. Бяха открити от представителния духов оркестър „Димитър Мечев“  с мажоретен състав при НЧ „Отец Паисий-1893“. Диригент на оркестъра е Огнян Митонов и хореограф- Биляна Масларова.

Тържественото откриване на поредните празници на културата във Велинград  с оркестъра и стройните мажоретки създаде празничност и настроение, красота и респект. Стегнати редици на оркестъра, грация и фееричност на мажоретките впечатлиха всички присъстващи. Въодушевлението се засили с изпълнението на различни маршове на оркестъра и  танците на трите състава на мажоретките по време на празничните дни. Лееха се приятни звуци на маршовете и красиви танци на мажоретния състав. Впечатляващо изпълнение, което предизвика фурор, бе изпълнението на най-малките. С изненадващо умение малките мажоретки изиграха своя танц, в който спокойни и уверени представиха себе си. Големите, с усмивка и грациозност комуникираха с публиката и внесоха още по-голяма радост и въодушевление.

Цялото представяне на оркестъра и мажоретният състав  показа висока класа, отговорност и силно желание да се утвърди впечатлението, че оркестърът с мажоретния  състав ще продължава да се развива и  представя пред света.