По инициатива на Литературен клуб „Никола Вапцаров“ бе поканен един млад автор, който издаде първата си книга. Младият автор е Костадин Николов. Пътешественик и любител на велосипеда, Костадин решава да напише за своите пътешествия с колело по Европа и преживяванията си по време на това дълго пътуване.

   Срещата с Костадин премина интересно и авторът плени всички със своя чар и чувство за хумор. Неговата книга „Щастливците не карат колело“ предизвика жив интерес от страна на всички присъстващи. Интересът се засили от емоционалния разказ на твореца и от проследяването на вълнуващите моменти в книгата от водещия Александър Кочев. Костадин разказа за творческата история на своето творение и етапите, през които преминава, за да достигне неговата книга на пазара. С удоволствие отговаряше на зададените въпроси, и не спря да се усмихва. Интересният разказ за неговите перипетии и наблюдения убедиха присъстващите, че с прочитането на книгата, всеки ще се докосне до душата и прозренията на Костадин. Не по-малко интересен бе и разказът за последното му пътешествие по Северна Македония. Сподели и надеждата си, че интересните срещи с различни хора по време на обиколката ще влязат  в следващата книга.

   Задушевната и непринудена среща с Костадин Николов остави приятни усещания, изпълни с авантюристичен дух и желание за бъдещи творчески срещи.             

/Костадин Николов – личен сайт/