На 28.01.2019г. в Художествената галерия във Велинград гост беше Кирил Аспарухов-строителен инженер по образ, поет по душа, журналист по неизбежност, танцьор по темперамент, шоумен по необходимост-автор на 20 стихосбирки и книги с интервюта.

В обстановка на непринуденост , председателят на литературен клуб „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий-1893“ Александър Кочев представи автора, който в продължение на цял час рецитира и разговаря с присъстващите.Вечерта започна с музикален съпровод, което повиши тонуса на срещата.

Роден в Петрич-перлата на българския Юг, шлифован в долината на голямата химия-Девня, авторът разказа за срещите си с културния елит на България, за това колко малко знаем за някои актьори, композитори и певци и за това, че човек трябва да развързва торбичките с поговорките, за да навлезе в душевността на българина. Допълнителна емоционалност на вечерта беше и темпераментното участие на велинградчаните Петър Милчев и Боян Захов, както и прекрасната рецитация на стихове от автора на ученичката от 11-ти клас на ПГИТ „Алеко Константинов“-Инас Рашид.

Завършекът беше  с написаната от него стихосбирка „Олтар за Невена“ за актрисата Невена Коканова, с нейни илюстрации и думите й: „ Хубавите неща престават да бъдат хубави, само от нашата злоупотреба с тях!…“