Смесен хор “Николай Гяуров” към НЧ “Отец Паисий – 1893” взе участие в XI Международен фестивал за православна музика „Света Богородица-Достойно есть”. Стотици почитатели на музиката и православни християни от България и чужбина (Русия, Украйна, Сърбия, Полша и Македония) са станали част от грандиозното събитие в гр. Поморие. Фестивалът отбелязва и 125 годишнината от рождението на Петър Динев (1889-1980) – български композитор, музиковед и преподавател по църковно пеене.

      Ето няколко думи от диригента на смесен хор “Николай Гяуров” – Момчил Томов, по повод на участието в престижния фестивал, състоял се в дните от 11-ти до 15-ти юни в гр. Поморие:

“Прекрасен фестивал! Събира толкова много хора от различни страни, обединени от това всеки да изпълни, да съпреживее прекрасната православна музика! Хорове от Русия, Украйна, Полша, Сърбия, Македония и България със своите изпълнения дадоха своя принос този фестивал да се превърне в един истински празник на православната музика! Емоции и вълнения изпълваха сърцата на слушателите! Фестивал на много високо ниво, защитил за пореден път името и затвърдил традицията си! Перфектна организация! Щастлив съм, че успях за пореден път да присъствам на фестивала и да усетя духа и емоцията му! Искам да благодаря от сърце на хористите от смесен хор „Николай Гяуров“ гр. Велинград за всеотдайността и усърдната работа, благодарение на която постигнахме този резултат! Смятам, че представихме достойно името на хора и града! Докато музицирахме, аз виждах и усещах желанието на всеки един хорист да допринесе за максимално добро и проникновено изпълнение! Всеки даваше максимума от себе си! На хора бе присъден Диплом за достойно и сърцато представяне! Благодаря и на ръководството на НЧ “Отец Паисий – 1893“ гр. Велинград за подкрепата! На всички хористи желая здраве, нови сили и желание за работа, нови успехи!”

    От името на цялото читалищно ръководство благодарим на диригента Момчил Томов и на всички самодейци от смесен хор „Николай Гяуров” за всеотдайния труд и за достойното представяне на читалището и град Велинград!

img_1569 img_1570 img_1572